Werken bij CrossBreeze

Bij CrossBreeze maak je deel uit van een kleine, professionele organisatie waarbinnen je op allerlei vlakken zelf de regie hebt over de invulling van jouw rol als medewerker.

Wij bieden jou

Wij bieden jou als medewerker:

Afwisseling

Wij geloven niet in langdurige detacheringstrajecten waar je vijf dagen in de week bij één klant zit alsof je daar een interne medewerker bent. Consultancy bij CrossBreeze betekent dat je bij meerdere klanten actief bent om vanuit onze visie model gedreven dataoplossingen te implementeren. Je ontwikkelt met collega’s aan slimme maatwerk oplossingen of je ondersteunt de interne ontwikkelafdeling van onze klanten met het implementeren van een model-gedreven aanpak. Wil je mee ontwikkelen aan onze eigen productlijn? Dat kan natuurlijk ook!

Samenwerking

Al onze medewerkers zijn in principe maximaal vier dagen per week op locatie werkzaam. Minimaal één dag in de week werken we gezamenlijk vanuit ons eigen kantoor. We streven ernaar om bij elke klant minimaal twee medewerkers van CrossBreeze te hebben. Dit maakt dat je er bij de klant vaak collega’s in de buurt hebt waarmee je kunt sparren.

Borrelen met collega’s na werktijd? Leuk! Maar altijd op vrijwillige basis. Verplichte team meetings in de avond zul je bij ons niet tegenkomen.

Zeggenschap

Bij ons bepaal je zelf hoe je rol en arbeidsvoorwaarden er uit komen te zien. Kies je voor zekerheid en een vast salaris? Geen probleem. Wil je liever een hoger inkomen kunnen verdienen op basis van je eigen gerealiseerde omzet? Kan ook!

Ondernemerschap

Heb je een goed idee en wil je dat uitwerken? Prima! We denken graag met je mee en kunnen je een omgeving bieden waarbij je kunt starten met je uitwerking zonder dat je alle zaken er omheen zelf hoeft te regelen. Wil je op een gegeven moment volledig zelfstandig verder met je idee? Ook dat is altijd bespreekbaar!

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Wij binden onze medewerkers graag met een inspirerende werkomgeving en leuke projecten, niet met dichtgetimmerde contracten, concurrentie en relatiebedingen. We proberen je zoveel mogelijk vrijheid en eigenaarschap te bieden binnen de uitoefening van je rol binnen CrossBreeze. Besluit je op een gegeven moment toch dat wij niet meer de onderneming zijn die het beste past bij jouw ontwikkeling en ambities? Dan gaan we graag in goede overeenstemming uit elkaar zodat we beide positief kunnen terugkijken op onze tijd samen. Wellicht kunnen we in de toekomst wel weer wat voor elkaar betekenen!

Gezocht: Data Solution Engineer

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!

Heb jij een achtergrond in softwareontwikkeling en wil je meer met data gaan doen? Of ben je ervaren in het realiseren van data oplossingen en wil je meer met automation aan de slag? Bij ons krijg  je veel ruimte krijgt om je eigen functie en arbeidsvoorwaarden in te vullen. We maken graag kennis met je!

Jouw profiel

Je hebt ofwel:

 • ervaring met het werken aan dataoplossingen, bijvoorbeeld in een Data Warehouse omgeving
 • ervaring als software engineer binnen een ander discipline en ambitie om meer met data aan de slag te gaan.

Je hebt interesse in modelgedreven en geautomatiseerde softwareontwikkeling. Je bent niet gebonden aan een specifieke technologie en vind het leuk om je nieuwe materie eigen te maken. Je doet dingen graag op een slimme manier, door werkzaamheden te automatiseren of een generieke oplossing te implementeren.

Je bent in staat om hands-on met ontwikkeling bezig te zijn maar ook als sparringpartner op het vlak van architectuur en ontwikkelconcepten mee te denken. Je houdt bij je werkzaamheden oog voor een goede balans tussen de technisch ideale oplossing en het belang van de klant.

Je beschikt over voldoende inhoudelijke en communicatieve skills om als professional zelfstandig of in teamverband werkzaamheden uit voeren voor onze klanten.

De functie

Als Data Solution Engineer ga je meedraaien in projecten voor klanten in het MKB segment en kan je ingezet worden in projectteams bij grotere organisaties. Afhankelijk van je eigen voorkeur is het mogelijk om bijvoorbeeld een dag in de week aan kleine projecten of interne productontwikkeling te werken en de overige dagen in een projectteam bij een klant.

Binnen projecten ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, modelleren en implementeren van de data oplossing. Je werkt in een scrum team waar je samen als team aan de backlog werkt om de wensen van de klant iteratief op te leveren. Je zorgt dat de ontwikkeling van het systeem zo efficiënt mogelijk gebeurt en zet  de nodige automation tools in om dit te bereiken.

Vereisten

 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur richting Informatica
 • Aantoonbare ervaring als data engineer in data warehouse projecten of aantoonbare ervaring als software engineer.
 • Ervaring met modelleringsmethoden, bijvoorbeeld UML, Inmon, Kimball of Datavault
 • Kennis van SQL op ten minste één database platform
 • Goede communicatieve vaardigheden

Bij voorkeur

 • Ervaring met modelleren van datamodellen
 • Ervaring met het inzetten van CI/CD en unit testen om de oplossing geautomatiseerd en getest op te leveren
 • Ervaring met programmeren in een object georiënteerde taal (zoals Java of C#)
 • Ervaring met het werken in een Agile Scrum team
 • Ervaring met modelleren in en uitbreiden van SAP PowerDesigner

Wij bieden je

 • De mogelijkheid om te werken in klein bedrijf, waar je zoveel mogelijk vrij bent om thuis, op kantoor of bij de klant te werken
 • Veel vrijheid om je eigen keuzes te maken ten aanzien van werkzaamheden en doorontwikkeling
 • De mogelijkheid om eigen ideeën uit te werken tot een dienst of product en hier de vruchten van de plukken
 • Een eigen budget om trainingen te volgen
 • Eigen keuze voor vervoer (leaseauto, OV-abonnement, fiets en/of kilometervergoeding)
 • Een interessant en transparant salarismodel waar je zelf de balans kiest tussen een vast inkomen en een aan je eigen omzet gerelateerde bonus

Solliciteren

Snel naar: